Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (σημερινό δημοσίευμα)

«Μεγάλο αδελφό» στις παιδικές χαρές θέλει ο Κακλαμάνης

Υπέρ της τοποθέτησης του «μεγάλου αδελφού» και στις παιδικές χαρές, εν ονόματι της αντιμετώπισης «απίστευτων βανδαλισμών και περίεργων συμπεριφορών», τάχθηκαν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των παιδικών χαρών τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνης όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος.

Κάλεσαν μάλιστα την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να εγκρίνει το αίτημα για την τοποθέτηση των καμερών, το οποίο είχε υποβάλει πριν από ένα χρόνο ο κ. Κακλαμάνης, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει λάβει απάντηση από την εν λόγω Αρχή.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι με την τοποθέτηση καμερών στις παιδικές χαρές κατά τις ώρες λειτουργίας τους συμφωνούν όλοι οι δήμαρχοι της χώρας.

Αναφερόμενος στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η απόφαση θα ανταποκρίνεται στο αυτονόητο» και παράλληλα πρόσθεσε ότι «μια κάμερα δεν παρακολουθεί το παιδί αλλά το προστατεύει».

Ο κ. Παυλόπουλος είπε ακόμη πως «είναι αδιανόητο να σκεφτούμε ότι τα παιδιά μπορούν να μείνουν χωρίς προστασία», διαβεβαιώνοντας ότι στην περίπτωση κατά την οποία η Αρχή Προστασίας απαντήσει αρνητικά, τότε θα ληφθούν άλλα μέτρα.

Ερωτηθείς επ' αυτού, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνης είπε ότι εναλλακτική λύση για τις 147 παιδικές χαρές της Αθήνας θα είναι να ανατεθεί η φύλαξή τους σε περιφερόμενες ομάδες της Δημοτικής Αστυνομίας, σε ανέργους που θα προσληφθούν μέσω του ΟΑΕΔ, προσθέτοντας και την παρουσία γυμναστών του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης.

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας των παιδικών χαρών, το οποίο παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, θέτει προδιαγραφές ασφαλείας, καθ' ότι έχει διαπιστωθεί ότι σημειώθηκαν 777 ατυχήματα εντός ενός έτους: ενώ από τις 147 παιδικές χαρές της Αθήνας μόνον 23 τηρούν σήμερα τις προδιαγραφές του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ). Για τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών και την ανακατασκευή των ήδη υφιστάμενων σε όλους τους δήμους, θα διατεθούν από το κράτος 50 εκατομμύρια ευρώ (για 800 έργα σε όλη την Ελλάδα).


Έλεος επιτέλους με αυτές τις κάμερες ! Κάμερες σε παιδικές χαρές για την προστασία των χώρων από βανδαλισμούς ... από την άλλη μεριά όμως οι κάμερες θα λειτουργούν μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας της παιδικής χαράς ... Δηλαδή, θέλουν να μας πείσουν ότι οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές γίνονται τις ώρες λειτουργίας της παιδικής χαράς ;;; Έρχεται δηλαδή ο βάνδαλος, την ώρα που παίζουν τα παιδάκια και καταστρέφει το χώρο ; Όσο για την προστασία των παιδιών, κόψτε το δούλεμα ... ακόμη κι αν απο την κάμερα δείτε κάτι ύποπτο, πόσο χρόνο θα σας πάρει για να επέμβετε ;;; Αφήστε το ! Προστατεύουμε καλύτερα μόνοι μας τα παιδιά μας, γιατί αν δεν το έχετε υπόψη σας, τα παιδάκια πάνε στις παιδικές χαρές με τη συνοδεία του ενός ή και των δύο γονιών τους.

Και παρεπιμπτόντως ... κε Δήμαρχε δεν περνάτε μια βόλτα από τις παιδικές χαρές για να έχετε ίδια αντίληψη ; Οι περισσότερες είναι κακοφτιαγμένες και αφημένες στη μοίρα τους και όχι βανδαλισμένες. Αντί λοιπόν να σπαταλήσετε τα χρήματα ΜΑΣ σε κάμερες, δεν στέλνετε τα συνεργεία να τις επισκευάσουν και να αντικαταστήσουν τα σκουριασμένα παιχνίδια ;

GatheRate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου