Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

FAQ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με όσα γράφονται και ακούγονται τον τελευταίο καιρό, σχετικά με τις εκλογές, μου έχουν δημιουργηθεί ορισμένες απορίες, τις οποίες αποφάσισα να στείλω, με αυτή την ανάρτηση, στο ηλεκτρονικό σύμπαν, μαζί με τις απαντήσεις που συνέλεξα .. μέσω δημοσκοπήσεων, ομφαλοσκοπήσεων, γαστροσκοπήσεων και ... κολονοσκοπήσεων.

1. Οι εκλογές είναι πάρτυ-έκπληξη προς τιμήν των πολιτών, και για αυτό το λόγο πρέπει να αποφασίζονται και να οργανώνονται κρυφά από τους ψηφοφόρους ;
ΝΑΙ, επιπλέον δε, το λογαριασμό πληρώνουν οι εορτάζοντες.

2. Οι εκλογές είναι ένας συνταγματικός μηχανισμός για να εξυπηρετούν τα κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους ;
ΝΑΙ με την απόλυτη σύμπραξη, συνενοχή και συνέργεια των πολιτών. Ιδίως σε κληρονομικές δημοκρατίες και συνθήκες πλήρους αποχαύνωσης λειτουργούν και ως ... ανακύκλωση.

3. Οι εκλογές, ως απόδειξη της λαϊκής κυριαρχίας, είναι ο τελικός και οι δημοσκοπήσεις οι ημιτελικοί ;
ΝΑΙ και έχει βαρύνουσα σημασία η συμμετοχή της εξέδρας και όλων των οπαδών.

4. Οι εκλογές διέπονται από την αρχή της πλειοψηφίας, την αρχή της πλειοψηφούσας βλακείας, ή την αρχή της άφεσης αμαρτιών ;
Οι εκλογές διέπονται από την αρχή της αποκοιμισμένης πλειοψηφίας και την αρχή της αταβιστικής και βλακώδους επανάληψης.

5. Ποιές είναι οι προϋποθέσεις των εκλογών ;
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, εκλογές διενεργούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αφού έχουν αναδειχθεί, από τα πλει-οφς, οι συμμετέχοντες.
Υπό έκτακτες συνθήκες, εκλογές διενεργούνται, εφόσον τίθεται ζήτημα επικύρωσης της βλακείας και ανάγκη συλλογικού αυνανισμού.


6. Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στις εκλογές ;
ΝΑΙ, ιδίως στους οπαδούς και οσφυοκάμπτες, οι οποίοι είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της διαδικασίας. Για τους συμπαθούντες τους υποψηφίους στην εκλογική διαδικασία, η συμμετοχή είναι υποχρεωτική, όπως και η (πατρο)γονική συναίνεση της ψήφου. Για πολίτες άλλων κατηγοριών, η συμμετοχή παραμένει υποχρεωτική, αλλά είθισται η παροχή διευκολύνσεων, ιδίως σε άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως π.χ. ανάγκη διορισμού στο δημόσιο, μετάθεσης, ρουσφετιού κλπ. Για τις λοιπές κατηγορίες πολιτών, η συμμετοχή θεωρείται συναίνεση και συνεπώς δεν τίθεται θέμα βιασμού.
Σε περίπτωση μη άσκησης του εκλογικού δικαίωματος, προβλέπεται η ποινή της "γείωσης" και της δημόσιας διαπόμπευσης.

7. Ποιοί μπορούν είναι οι υποψήφιοι στις εκλογές ;
Οποιοσδήποτε πολίτης, εφόσον έχει συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια βλακείας και γλειψίματος. Ειδική πριμοδότηση απολαμβάνουν πολίτες με επώνυμα με κληρονομικές καταβολές.

8. Οι πολίτες υποχρεούνται σε κάποια προετοιμασία για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία ;
ΝΑΙ και πιο συγκεκριμένα οφείλουν να έχουν παρακολουθήσει τον τελευταίο μήνα πριν τη διενέργεια των εκλογών τουλάχιστον 1000 ώρες τηλεοπτικών συζητήσεων. Την ημέρα δε της ψηφοφορίας οφείλουν να απέχουν από οποιαδήποτε διαδικασία σκέψης.

9. Ποιές είναι οι υποχρεώσεις των υποψηφίων ;
Οι υποψήφιοι οφείλουν, για την έγκυρη συμμετοχή τους, να προσκομίσουν πιστοποιητικό από εγνωσμένου κύρους κόμμα, από το οποίο προκύπτει ότι μπορούν να ακολουθούν εντολές. Επίσης, πιστοποιητικό προϋπηρεσίας στην παραπλάνηση των πολιτών και στη διασπάθιση χρήματος. Προηγούμενη θητεία σε δημόσια θέση παρέχει τεκμήριο υπέρ του υποψηφίου ότι κατέχει τα παραπάνω προσόντα.

10. Πως αναδεικνύεται το πρώτο κόμμα ;
Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, μετράμε τα πρόβατα σε κάθε μαντρί και το μαντρί με τα περισσότερα πρόβατα, αυτόματα προσμετρά στο ενεργητικό του τα πρόβατα έτερων μαντριών καθώς και των λοιπών περιφερόμενων ανά το πανελλήνιο ζώων Τέλος, με την εφαρμογή του τύπου "αυτοδυναμία ή χάος" κατανέμονται οι έδρες της Βουλής των (αχ)αμνών.

GatheRate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου