Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Αφού σε χαλάει, γιατί το κάνεις ;

Έχω μια κακιά συνήθεια, την οποία προσπαθώ σε πρώτη φάση να μειώσω, με απώτερο στόχο να κόψω κάποια μέρα. Φυσικά και δεν αναφέρομαι στο κάπνισμα, διότι, όπως σε πολλούς τόνους δηλώνω, πρώτα θα δω τα ραδίκια ανάποδα και μετά θα κόψω το κάπνισμα και τα μπινελίκια (αν το κάνω πρώτα θα δω ανάποδα τα ραδίκια και μετά θα κόψω το κάπνισμα και τα μπινελίκια κάνει και ομοιοκαταληξία, οπότε να, άλλο ένα στοιχάκι να προσθέσω στα μετρίου έως καθόλου ευφυίας ποιηματάκια μου!!!).

Για να επανέλθω όμως, αναφέρομαι στην τάση που με καταλαμβάνει κάποια πρωινά που δεν χρειάζεται να φύγω πολύ νωρίς από το σπίτι να ανοίγω την τηλεόραση για να παρακολουθήσω λίγο από τις πρωινές - δήθεν - ενημερωτικές εκπομπές (τόσο όσο χρειάζεται για να κάνω ένα τσιγάρο!). Πάντα και σε κάθε ευκαιρία, αυτή η τάση αποδεικνύεται επιβλαβής, διότι μου προκαλεί απίστευτο εκνευρισμό και έντονη επιθυμία να κατεβάσω τόσα "καντήλια" που θα έκαναν τη μητρόπολη να φαντάζει μικρομάγαζο!!!

Έτσι λοιπόν και σήμερα, δεν κατάφερα να αντισταθώ και άνοιξα την τηλεόραση, στην εκπομπή Καμπουράκη-Οικονομέα, στην οποία, με τη συμμετοχή του προέδρου των επιμελητηρίων, του προέδρου του ΕΒΕΑ (φτου, μου έρχεται το μπινελίκιο), εκπροσώπου του ΠΑΜΕ και εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ, επιχειρούνταν, προφανώς ανεπιτυχώς (νομικά, αυτό λέγεται απρόσφορη απόπειρα λόγω ευήθειας) να γίνει διάλογος για το θέμα του ασφαλιστικού. Αυτό όμως που πραγματικά γινόταν ήταν χάβρα των Ιουδαίων, με όλους τους συμμετέχοντες να φωνασκούν χειρότερα και από γάιδαρους σε οργασμό!

Και βρέθηκε η υποφαινόμενη - για την ακρίβεια γράφουσα - ηλίθια μικρή μάγισσα, που έκανε τη μαλακία και πήδηξε έξω από το παραμύθι της - πάλι ξεχειλώνω το θέμα - να τραβάει τα μαλλιά της. Εκεί όμως που πίστεψε ότι δεν μπορεί να γίνει χειρότερο, άρχισαν οι επί ατομικού αντεγκλήσεις του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ με τον πρόεδρο των επιμελητηρίων. Τότε πάτησα το off και εξέπνευσα με ανακούφιση, μη παραλείποντας φυσικά και το σχετικό "γαλλικό" εις ένδειξη διαμαρτυρίας !

Έμεινα όμως να αναρωτιέμαι :
1. Το ΠΑΜΕ έχει την εργολαβία "προστασίας" των εργαζομένων ; Και αν ναι, μήπως θέλει να μας πει τι θα έκανε για αυτούς, σε όρους του παρόντος σύμπαντος και όχι εκείνου του άλλου στο οποίο φαίνεται να κατοικεί και ενίοτε επισκέπτεται και το δικό μας ;
2. Εργαζόμενοι είναι μόνο όσοι ετεροαπασχολούνται ; Διότι οι αυτοαπασχολούμενοι δεν φαίνονται πουθενά και, οποία έκπληξις, θέλουν και αυτοί κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη πριν τα βαθιά - και τιμημένα πάντα - γεράματα.
3. Είμαι τόσο γκαντέμω, που κάθε φορά, που με πιάνει αυτή η παρόρμηση και ανοίγω την τηλεόραση, πέφτω πάνω στο Μίχαλο, ή απλώς ο τύπος υπάρχει παντού (σαν τον Μύθο... και κάτι άλλο)  ;
4. Υπάρχει περίπτωση να απαλλαχθούμε από τις παπαροκλάδες του κάθε τυχάρπαστου και να συζητήσουμε σοβαρά ένα θέμα που αφορά το σύνολο της κοινωνίας ;

ΥΓ. Αν οι απαντήσεις σας είναι ΟΧΙ - ΝΑΙ - ΝΑΙ - ΟΧΙ, σώωωωωωωπα ξύπνησα και ανακάλυψα τον κόσμο !

GatheRate

1 σχόλιο:

  1. Το κάπνισμα αποδεικνύεται τελικά διπλά επιβλαβές! Αφενός για τους γνωστούς λόγους κι αφετέρου γιατί σε οδηγεί να ανάψεις το χαζοκούτι και να το κρατήσεις αναμμένο καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του τσιγάρου :P

    Μέσα από τα δικά μου μάτια, ίσως λίγο πιο τεχνικά, όλοι θέλουν ένα κομμάτι της πίτας της εξουσίας. Θέλουν να "κανονίζουν τα πράγματα". Να είναι παράγοντες. Ο απώτερος σκοπός φυσικά είναι το χρήμα. Αμφιβάλλω αν νοιάζεται κανείς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για τα συμφέροντα των εργαζομένων, είτε ετεροαπασχολούμενοι είτε αυτοαπασχολούμενοι. Το βρίσκω εξ' ορισμού λάθος μια συλλογική οργάνωση να εμπλέκεται στα κομματικά. Η προστασία των δικαιωμάτων μας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή