Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Πολιτικοί και η μετά θάνατον ζωή

Μια μέρα σκοτώθηκε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγαλοστέλεχος στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές. Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Άγιος Πέτρος και της λέει:
- "Που θα ήθελες να περάσειςτην αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή
στον Παράδεισο;¨"
Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει:
- "Δεν είμαι σίγουρη."
- "Τότε", λέει ο Άγιος Πέτρος, "θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις."
Η πολιτικός συμφωνεί. Πάνε λοιπόν, στην Κόλαση. Εκεί η πολιτικός βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ.
Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα. Όλα πολύ ωραία και η πολιτικός περνούσε υπέροχα.
Πριν να το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Άγιος Πέτρος να την πάρει να πάνε στον Παράδεισο. Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μιλάγαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με τον Θεό που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος.
Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν να το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Άγιος Πέτρος να τι ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη. Η πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει:
- "Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση."
Ο Άγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει στην Κόλαση.
Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα, ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της
πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και τους διέταζε συνεχώς. Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και τον ρωτά:
- "Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν."
Και ο Διάβολος της απαντά: -
"Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας ψήφισες!!!"

GatheRate

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Προσοχή στη λεπτομέρεια...

Οι σπουδαστές του πρώτου έτους στο σχολείο Ιατρικής έκαναν την πρώτη τάξη ανατομίας τους με ένα πραγματικό νεκρό ανθρώπινο σώμα.
Μαζεύτηκαν όλοι γύρω από το τραπέζι των χειρουργικών επεμβάσεων με το νεκρό σώμα καλυμμένο με ένα άσπρο σεντόνι.
Ο καθηγητής άρχισε το μάθημα με τα εξής λόγια:
"Στην ιατρική, είναι απαραίτητο να έχετε 2 σημαντικές ικανότητες ως γιατρός: Η πρώτη είναι να μην σας αποστρέφει τίποτα που περιλαμβάνει το ανθρώπινο σώμα. Παραδείγματος χάριν, ο καθηγητής τράβηξε πίσω το σεντόνι, έβαλε το δάχτυλό του στον κώλο του πτώματος, το τράβηξε και το μετά το έβαλε στο στόμα του.Τώρα κάντε το ίδιο πράγμα," είπε στους σπουδαστές του.
Οι σπουδαστές εδώ τα έπαιξαν, δίστασαν για αρκετά λεπτά, αλλά τελικά ξεκίνησαν ένας - ένας με τη σειρά να βάζουν το δάχτυλο στον κώλο του νεκρού σώματος να το τραβούν, και μετά να το βάζουν στο στόμα τους.
Όταν τελείωσαν όλοι, ο καθηγητής τους κοίταξε προσεκτικά, και είπε,:
"Η δεύτερη πλέον σημαντική ικανότητα είναι η παρατήρηση. Έβαλα στο νεκρό το μεσαίο μου δάχτυλο, και στο στόμα μου το δείκτη μου. Τώρα μάθετε να δίνετε προσοχή."

GatheRate

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Απείχες ; Στην πυρά !

Ιδού λοιπόν και η επομένη των εκλογών ...
Των εκλογών που δεν απέδωσαν τίποτα καινούργιο σε σχέση με την προηγουμένη των εκλογών, ή όλες τις προηγούμενες εκλογές μαζί.

Το δίλημμα να απέχει κανείς ή να μην απέχει, λύθηκε.
Απείχα.
Διότι η ψήφος είναι επιλογή και όχι τιμωρία ή δημοσκόπηση.
Διότι η ψήφος είναι η εκδήλωση εμπιστοσύνης προς συγκεκριμένα πρόσωπα, να διαχειριστούν συγκεκριμένες υποθέσεις και όχι αντιδραστική κίνηση προς πρόσωπα που δεν διαχειρίστηκαν σωστά ή ικανοποιητικά τις υποθέσεις που τους ανατέθηκαν.
Διότι η ψήφος είναι προϊόν σκέψης και όχι τσαντίλας.
Διότι η ψήφος έχει θετικό φορτίο και όχι αρνητικό.
Διότι η ψήφος είναι επιλογή και όχι υποχρέωση.
Διότι η ψήφος δεν είναι SMS, αλλά πολιτική τοποθέτηση.

Άκουσα λοιπόν τα εξ αμάξης από πολλούς "φωστήρες" εξαιτίας αυτής της επιλογής μου.

Και το μόνο που μπορώ να απαντήσω είναι ότι η αποχή ΔΕΝ είναι αδιαφορία ΜΟΝΟ, μπορεί να είναι και πολιτική θέση. Ας μου πει κάποιος με ποιον άλλο τρόπο θα μπορούσα να απορρίψω σύσσωμο το πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους του.

Όχι παιδιά, δεν μου κάνει κανείς απο εσάς και δεν πρόκειται να χαρίσω την ψήφο μου σε κάποιον για να στείλω μηνύματα, για να τιμωρήσω τους μεν, για να υπολογίσουν τη δύναμη τους οι δε, για να γίνουν περισσότερο αντιδραστικοί και βαθιά νυχτωμένοι οι παρακάτω, για να μετρήσουν περισσότερα πρόβατα στο μαντρί οι άλλοι κ.ο.κ.

Όπως δεν μου κάνει να ενταχθώ στο γκρουπ των ψηφισάντων, που περιλαμβάνει τους κομματικούς παρατρεχάμενους, τους ζητιάνους του ρουσφετιού, τους άσχετους που ψηφίζουν με βάση το τι ψήφιζε ο παππούς τους, τους ανθρώπους που προσέρχονται στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο έτοιμο και διπλωμένο στην τσέπη, τους ανθρώπους που δεν βλέπουν πέρα απο τη μικρόφουσκα τους, τους ανθρώπους που το όνειρο της ζωής τους είναι το NISSAN, τους ανθρώπους που χάσκουν μπροστά στην τηλεόραση, τους ανθρώπους που προσεύχονται νυχθημερόν για ένα διορισμό στο δημόσιο, και πολλές άλλες κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί οι ψηφίσαντες είναι αυτοί που εξέλεξαν στις τελευταίες εκλογές και σε όλες τις προηγούμενες, τους πολιτικούς που όλοι θεωρούμε ανίκανους και αυτοί είναι αυτοί που θα τους εκλέξουν πάλι.

Αφήστε λοιπόν τους συνειδητά απέχοντες στην ησυχία τους και ασχοληθείτε με τους πελάτες σας! Και μην ανησυχείτε, δεν κινδεύει κανείς σας από την ψήφο των απεχόντων, για τον απλούστατο λόγο ότι οι απέχοντες ... δεν δίνουν ψήφο!

GatheRate