Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Splatter για γερά στομάχια

Το θέμα της σημερινής ανάρτησης, ομολογουμένως, ξαφνιάζει, ακόμη και εμένα!

Σε γενικές γραμμές, ομολογώ ότι ζω αποκομμένη από τη λεγόμενη τρέχουσα επικαιρότητα και κλεισμένη σε έναν κόσμο επιλεκτικής - ως προς το περιεχόμενο, αλλά και ως προς τις πηγές - ενημέρωσης. Ένεκα όμως του ΣΚ και της ευκαιρίας που αυτό μου παρέχει να συνδεθώ με την τηλεοπτική επικαιρότητα (ναι, βλέπω τηλεόραση το ΣΚ), ανακάλυψα ότι το καυτό θέμα των ημερών είναι το διαζύγιο της Ελένης Μενεγάκη. 

Όχι, η παρούσα ανάρτηση δεν θα φέρει στο φως νέα στοιχεία για το θέμα αυτό, οπότε όσοι από εσάς ψάχνετε για φρέσκιες γαργαλιστικές λεπτομέρειες, σταματήστε να διαβάζετε τώρα.

Η παρούσα ανάρτηση έχει περισσότερο να κάνει με το γεγονός ότι από τα λίγα - αλλά δυστυχώς - αρκετά - που παρακολούθησα το ΣΚ στην τηλεόραση, δεν σας κρύβω ότι τρόμαξα. Με ξάφνιασε δυσάρεστα και κυρίως με φόβησε το γεγονός ότι όλοι έπεσαν σαν κοράκια πάνω στο θέμα και κυριολετικά το ξέσκισαν. Από ένα σημείο και μετά, νόμιζα ότι έβλεπα splatter στη χειρότερη εκδοχή του!

Περίμενα κάποια ψήγματα συμπάθειας ή έστω συγκατάβασης, όταν το φημολογούμενο τέλειο οικοδόμημα αυτού του γάμου, κατέρρεε σαν πύργος ...από ψευδαισθήσεις. Αλλά ο πρωτεργάτης και πρωτοστάτης σε τέτοιου είδους ξεσκίσματα, το εναλλακτικό Star, χθες έβαλε φωτιά στα μηχανάκια της AGB.

Και ναι, είναι αλήθεια ότι όλος αυτός ο γάμος ήταν σε απευθείας σύνδεση. Και ναι οι τα σημερινά θύματα των ορέξεων μας είχαν θυματοποιήσει εαυτούς, όταν κρέμαγαν με μανταλάκια στο σκοινί της δημοσιότητας τη ζωή τους. Τίποτα όμως από όλα αυτά  βρίσκω αρκετό για να δικαιολογήσω αυτό που διαδραματίστηκε το ΣΚ. 
 
Δεν μπορώ παρά να υποθέτω ότι, δεδομένης της έκτασης που έλαβε το θέμα, προφανώς υπήρχε η ανάλογη ζήτηση. Αλλά αναρωτιέμαι ... Τόσο αδηφάγος είναι τελικά η όρεξη μας για κουτσομπολιό; Τόσο μεγάλη είναι η ηδονή να κρυφοκοιτάζουμε τις ζωές των άλλων και ιδίως όταν τους συμβαίνει κάτι άσχημο ;  Και περισσότερο από ό,τιδήποτε άλλο φοβάμαι ότι αυτοί οι ίδιοι που παρακολουθούν ... με κομμένη ανάσα, τις εξελίξεις στο μέτωπο "Διαζύγιο της Δεκαετίας" είναι οι ίδιοι που ΔΕΝ παρακολουθούν καμία άλλη εξέλιξη...

Έλεος επιτέλους !

ΥΓ : Το ΣΚ, όμως, είχα επίσης την ευκαιρία να δω (σε DVD φυσικά) την ταινία Ζωή σαν Τριαντάφυλλο, του Ολιβιέ Νταάν, με την καταπληκτική - και λίγο είναι - ερμηνεία της Μαριόν Κοτιγιάρ και τα Φαντάσματα του Γκόγια, του Μίλος Φόρμαν, η οποία μπορεί να υστερεί, ως ταινία, σε σχέση με την πρώτη, αλλά η ερμηνεία του Χαβιέ Μπαρδέμ (και λιγότερο η ερμηνεία της Νάταλι Πόρτμαν) σώζουν την παρτίδα.

GatheRate

4 σχόλια:

  1. Οσοι παρακολουθουν την προσωπικη ζωη ενος διασημου εχουν την αναγκη να αποδειξουν στον ευατο τους, οτι η δικη τους μιζερη ζωη εχει καποιο νοημα. Αυτο εξηγει την ψηλη δημοσιοτητα - ιδιως στο ελλαδισταν.

    Τον Χαβιε Μπαρδεμ δεν τον συμπαθω καθολου, γιατι ειναι πολυ τυπας και τον προτιμουν τα κοριτσια απο μενα. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φωτιά στα μηχανάκια της AGB δεν έβαλε το Σταρ αλλά αυτοί που στρώθηκαν να παρακολουθήσουν... :(

    Και, ναι... Για να προβάλλονται, πουλάνε. Ορίστε ένα hint για το επίπεδό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα τι νόημα μπορεί να βρίσκει κάποιος κρυφοκοιτάζοντας το τι κάνουν οι άλλοι; Μάλλον σε κακία το βρίσκω να παρακολουθείς την ατυχία του άλλου ...

    Ο Μπαρδεμ, κατά τη γνώμη μου, είναι άσχημος (για τυπάς δεν είμαι σίγουρη), αλλά σε όσες ταινίες τον έχω δει, μου άρεσε ως ηθοποιός.

    Tony, σωστό αυτό που λες, αλλά και το συγκεκριμένο κανάλι το έσκισε το θέμα.
    Επίπεδο ; Τι είναι αυτό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Και περισσότερο από ό,τιδήποτε άλλο φοβάμαι ότι αυτοί οι ίδιοι που παρακολουθούν ... με κομμένη ανάσα, τις εξελίξεις στο μέτωπο "Διαζύγιο της Δεκαετίας" είναι οι ίδιοι που ΔΕΝ παρακολουθούν καμία άλλη εξέλιξη...

    ...και οι ίδιοι που προφανώς αγνόησε η ίδια η Εξέλιξη. Αυτή του Δαρβίνου τέλως πάντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή