Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις

Παράδειγμα πρώτο : Θεαματική άνοδο των αποδόσεων των γερμανικών ομολόγων καταγράφεται τους τελευταίους μήνες. Ήτοι σε απλά ελληνικά, εφόσον απόδοση είναι ο τόκος, οι επενδυτές αρχίζουν να ανησυχούν για τις επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία  του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας (αλλά και μελλοντικά, άλλων αναξιπαθούντων εταίρων) και έτσι ζητούν το κάτι τις παραπάνω για να δανείσουν τα λεφτά τους στη Γερμανία (για περισσότερες πληροφορίες εδώ). Από την άλλη πλευρά όμως, όλη αυτή η αναστάτωση και η κατ' επέκταση αποδυνάμωση του ευρώ, εκτόξευσαν, τον  Απρίλιο, το δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία (για περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Παράδειγμα δεύτερο : Ο Παπαδημούλης κάνει λόγο για "εθνική πορνοστάρ που φοροδιαφεύγει"και όλοι ασχολούνται με την επιστολή - απάντηση της Τζούλιας (γαργαλιστικές λεπτομέρειες εδώ)*. Από την άλλη πλευρά όμως, ο Βγενόπουλος κατηγόρησε ευθέως τον Σηφουνάκη (εδώ) για την "εξαφάνιση" πενήντα εκατομμυρίων δραχμών και ούτε ένα παααα-πα-παααα δεν έχουμε ακούσει. (**). 
Update : ακούσαμε τον Πεταλωτή να λέει ότι δεν έδωσε κανένα ποσό (εδώ).

Παράδειγμα τρίτο : Το σκάνδαλο Siemens έσκασε και η τέφρα του ακόμη δεν έχει φύγει από τους πολιτικούς ορίζοντες και μάλλον θα αργήσει να φύγει. Στην επιτροπή βέβαια της Βουλής παίζουν τις κουμπάρες και έτσι θα συνεχίσουν. Από την άλλη πλευρά όμως, βρετανικό δικαστήριο καταδίκασε στέλεχος της εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού DePuy, θυγατρικής της Johnson & Johnson, για δωροδοκίες Ελλήνων γιατρών (εδώ). Μάλιστα, όπως δήλωσε ο δικαστής, μία ποινή με αναστολή θα ήταν ανεπαρκής τιμωρία για κάποιον που, μέσω δωροδοκιών, οδηγούσε σε αιμορραγία των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων λόγω του «φουσκώματος» των τιμών των ορθοπεδικών προϊόντων που πωλούνταν στο ελληνικό εθνικό σύστημα υγείας.


Και δύο άσχετα
1. Οι γυναίκες που φορούν αποκαλυπτικά ρούχα είναι υπεύθυνες για τους σεισμούς, δήλωσε κορυφαίος Ιρανός κληρικός (εδώ). Από αύριο, αναλυτικό δελτίο ενδυμασίας για όλες μας ! Αλήθεια, ποιο είναι το ξέκωλο που προκάλεσε το σεισμό στη Ζάκυνθο;
2.  Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρέατος, ειδικά αν αυτό είναι καλοψημένο, αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα (εδώ). Από αύριο, τα σουβλάκια μου σενιάν παρακαλώ!

(*) Αλήθεια, γιατί η Τζούλια έσπευσε να απαντήσει σαν να είχε ακούσει το όνομα της; Προφανώς διότι θα ήθελε το όνομα της να είναι "η εθνική μας πορνοστάρ", αλά Τσιτσιολίνα. Χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη ίσως;
(**) Το γεγονός ότι παρακολούθησα όλη τη συνέντευξη και μάλιστα συμφώνησα με πολλά από τα λεχθέντα με έχει βάλει σε μέγα προβληματισμό.

GatheRate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου