Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Να σου πω το μέλλον σου, να σου πω το ριζικό σου...

Από την ημέρα που έγραψα την ανάρτηση "Θα σε πάρω να φύγουμε", το μυαλό μου έχει κολλήσει. ΟΚ το σχέδιο ανάταξης της οικονομίας δεν μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα και ο μηχανισμός βοήθειας, μόνο βοήθεια δεν μας προσφέρει. Οπότε τι γίνεται; Η χρεωκοπία είναι εδώ και κάποια στιγμή θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την παρουσία της. Και τότε τι θα γίνει; Ποιες θα είναι οι κινήσεις που θα γίνουν και γιατί; 

Κάπως έτσι, κόντευα να κάψω τον - μικρό ούτως ή άλλως - εγκέφαλο μου από την πολλή σκέψη. Ώσπου την Κυριακή, το πήρα απόφαση. Θα έβαζα τη μαγική μου σφαίρα να δουλέψει για να δω το μέλλον! Παρακαλώ μην γελάτε, δεν είναι μικρή υπόθεση για μια - υποψήφια - μάγισσα να δουλέψει τη μαγική σφαίρα της. 

Αυτά που είδα δεν ήταν καθόλου ευχάριστα. Ας τα πιάσουμε όμως από την αρχή. 

Όπως έχουμε πει, το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να στραγγαλίσει την οικονομία και κυρίως τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα, λαμβάνοντας μέτρα, για να σώσει τάχα την οικονομία και τη χώρα από τη χρεωκοπία, δεν σημαίνει ότι η τελευταία (η χρεωκοπία) τα βρήκε σκούρα και την έκανε για άλλη ... παραλία. Είναι ακόμη εδώ, πιο ζωντανή και δραστήρια από ποτέ και απλώς περιμένει να ανοίξουμε τα ματάκια μας και να τη δούμε (για την ακρίβεια να την βάλουμε στο σπίτι μας περιμένει, αλλά εμείς προς το παρόν κάνουμε ευχέλαια, μπας και σηκωθεί και φύγει, να πάει επίσκεψη στο σπίτι του διπλανού, αλλά που... θαύματα - και μάλιστα με ευχέλαια - δεν γίνονται).  Δια ταύτα Νο 1. Έχουμε ΗΔΗ χρεωκοπήσει, αλλά ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. 

Εγώ όμως, πονηρή και ζαβολιάρα, είδα τη λύση στη μαγική σφαίρα (το είπαμε αυτό ε;). Η λύση είναι εκλογές τον Οκτώβριο. Στις εκλογές αυτές, θα λειτουργήσει υποδειγματικά το δημοκρατικό μας πολίτευμα και δεν θα σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μην φαναταστείτε όμως ότι θα γίνουν τίποτα τραγικές ανατροπές, απλώς το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα πρέπει να συνεργαστούν (δεν τους χωρίζει άλλωστε και καμία άβυσσος). Και θα συνεργαστούν για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και σωτηρίας (όχι δικής μας, μην μπερδεύεστε). Αυτή η εθνικής ομοψυχίας κυβέρνηση θα ανακαλύψει ΞΑΦΝΙΚΑ (όπως γίνονται όλες οι ανακαλύψεις) ότι η οικονομία μας έχει χρεωκοπήσει και δεν θα ντραπεί να το φωνάξει στα πέρατα της οικουμένης (δεν νομίζω να γίνουμε πιο ρόμπες από όσο είμαστε). Φυσικά, μια τέτοια κυβέρνηση δεν είναι απαραίτητη για να κάνει την "ανακάλυψη" (είπαμε, ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι), αλλά είναι απαραίτητη για να δώσει μια εσάνς νομιμοποίησης και επιπλέον για να "βοηθήσει" στο να καταπιούμε εμείς οι πολίτες το χάπι (που μόνο χάπι δεν είναι, αλλά είμαι κορίτσι από σπίτι και δεν μπορώ να σας πω ακριβώς τι είναι).

Σοκαρισμένη η ευρωπαική κοινότητα από την "ανακάλυψη", θα τρέξει για μια ακόμη φορά να μας συνδράμει (γιατί τότε δεν θα την πηγαίνει τρεις και μια, για τα ελληνικά τοξικά ομόλογα που έχουν διάφορες τράπεζες, αφού θα έχουν προλάβει να ξεφορτώσουν πολλά από αυτά, σε αντίθεση φυσικά με τα ασφαλιστικά ταμεία μας, που απλώς θα τον πιουν). Θα μας βοηθήσει λοιπόν να φτιάξουμε ένα σύστημα, από έξω εμφάνιση και από μέσα άνεση, σύμφωνα με το οποίο, στην Ελλάδα μέσο συναλλαγής θα είναι η ευρώ-δραχμή (ή κάπως αλλιώς - έπεσε η τάση και δεν είδα καλά τι έγραφε η σφαίρα μου - ευτυχώς το UPS απέτρεψε τα χειρότερα, αλλά λέω να το ονομάσω "ευραχμή "  ή αλλιώς "δραχμή για τον πέοντα"-*-) και εκτός Ελλάδας το κράτος, οι επιχειρήσεις και όσοι έχουν συναλλαγές με την αλλοδαπή, θα χρησιμοποιούν το ευρώ. Εν ολίγοις, θα είμαστε και δεν θα είμαστε στην ευρωζώνη, διότι αντιλαμβάνεστε ότι δεν γίνεται να μείνει εντελώς μέσα στην ευρωζώνη μια χρεωκοπημένη χώρα (θα είμαστε λίγο μέσα, κατά το ολίγον έγκυος). 

Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να αναφέρω περί της αρχικής  υποτίμησης της ευραχμής (είπαμε ότι η ονομασία είναι σήμα κατατεθέν ε; βλέπε υποσημείωση για συνέπειες κλόπιραιτ) αλλά και των συχνών επόμενων τέτοιων (υποτιμήσεων), ώστε να κόβεται πληθωριστικό χρήμα και να πληρώνονται οι εσωτερικές υποχρεώσεις του κράτους. Επίσης, υποθέτω ότι δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι θα πέσει τέτοια πείνα που τα - απαξιωμένα τα τελευταία χρόνια - ρεβύθια, θα είναι το νεό γκουρμέ (και πανάκριβο πιάτο στα in εστιατόρια, διότι και τα ρεβύθια είναι εισαγόμενα, μιας και εμείς ντεν παράγουμε καθόλου ή έστω αρκετά). 

Ιδού λοιπόν η λύση στον γόρδιο δεσμό της οικονομίας, διότι λύση στον βρόγχο που έχουμε οι πολίτες γύρω από τον λαιμό μας ΔΕΝ προβλέπεται. Με τις υγείες μας.
------------------------------------------------------------------

ΥΓ. Επειδή εκτός από ζαβολιάρα, είμαι και μαρτυριάρα, θα σας πω πως να φτιάξετε τη δική σας μαγική σφαίρα. Χρειάζεται ένα κρανίο, ζωντανός εγκέφαλος, εκατομμύρια νευρώνες και μερικά κιλά αίμα. Και μην ακούσω παπαροκλάδες του τύπου "αυτός είναι στάνταρ εξοπλισμός σε ανθρώπους", διότι και το φλας είναι στάνταρ εξοπλισμός στο αυτοκίνητο, αλλά δεν βλέπω και πολλούς να το χρησιμοποιούν.

* Σήματα κατατεθέντα και όποιος τολμήσει να αγγίξει την πνευματική ιδιοκτησία μου, δεν θα του ξανασηκωθεί.

GatheRate

6 σχόλια:

  1. ESKARINA άσε τα ψόφια περί μαγικής σφαίρας. Για να 'χεις τέτοιες πληροφορίες προφανώς είσαι θαμώνας της περίφημης Σουίτας που έγραψε ο μικροπολιτικός στα ΝΕΑ. :-) Σημειωτέον, οι πληροφορίες της συγκεκριμένης στήλης είναι πάντα αξιόπιστες.

    Πάντως η συλλογιστική σου είναι πολύ σωστή. Είναι πολύ πιθανό το κοντινό μέλλον να διαμορφωθεί κάπως έτσι.

    varometro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω υπάρξει θαμώνας σε πολλά μέρη στη ζωή μου (ευτυχώς), σε σουίτα, ΠΟΤΕ ... ορκίζομαι στο μαγικό ραβδί μου!

    Άσχετο ... το μυαλό κάθε υγιούς ανθρώπου στο άκουσμα της λέξης σουίτα πάει σε... ανομολόγητες πράξεις ή/και παραλείψεις... Εξίσου ανομολόγητες πράξεις ή/και παραλείψεις, άλλης φύσεως όμως, λαμβάνουν επίσης χώρα σε σουίτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του μικροπολιτικού. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ανομολόγητες "πράξεις ή/και παραλείψεις" της μιας φύσεως δεν αποκλείουν τις ταυτόχρονες "πράξεις ή/και παραλείψεις" της άλλης φύσεως! Πολιτική (αυτού του είδους) και sex συνδυάζονται θαυμάσια. Γι' αυτό και η Τζούλια και η Ντούβλη -που ξέρουν από σουίτες- ακούγονται εξαιρετικές περιπτώσεις προς υπουργοποίηση στον επόμενο ανασχηματισμό.

    varometro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητό Βαρόμετρο, οι - δυστυχώς - ορθές συναρτήσεις πολιτικής τέτοιου είδους και σεξ στις οποίες προβαίνεις, θα μας ρίξουν ... στα ναρκωτικά!!! Να δω την Τζούλια ή την Ντούβλη Υπουργό Πολιτισμού και μετά τετέλεσται!
    Μήπως έχουμε μπερδέψει τη βούρτσα ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοίτα... μην ξεχνάς ότι ακόμη κι αν ξαναπλησιάσει η χρεωκοπία θα περιλάβουν τα συνήθη καθάρματα (συνταξιούχους, νέους, μαθητές κλπ) για να τους αναγκάσουν να επιστρέψουν τα κλεμμένα, οπότε θα κερδίσουμε λίγο χρόνο ακόμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Hades
    Η χρεωκοπία δεν έφυγε ποτέ, ούτε απομανρύνθηκε... εμείς κοιτάζουμε αλλού και δεν την βλέπουμε. Όσο για τα "συνήθη" καθάρματα, να μου το θυμηθείς, σε λίγο θα δηλώνουμε και το χαρτιλίκι των παιδιών (για να μην σου πω ότι θα γίνει τεκμήριο)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή