Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

... και εγένοντο συμπεράσματα

Ι. Μπορεί να φταίει ο μικρός εγκέφαλος που διαθέτω, αλλά μεγέθη, όπως του σεισμού στην Ιαπωνία, δεν μπορώ να τα διαχειριστώ. Δεν μπορώ καν (και δεν θέλω κιόλας) να φανταστώ πως είναι ένας σεισμός εντάσεις 9 ρίχτερ που διαρκεί δύο ολόκληρα λεπτά. Αν βίωνα έναν τέτοιο σεισμό, το πιο πιθανό να είχαν τελειώσει ... τα εξερχόμενα υγρά, πριν από το σεισμό!

(άλλο παράδειγμα μη διαχειρίσιμου μεγέθους είναι η πληροφορία της οποίας έγινα παραλήπτης σχετικά με την ταχύτητα περιστροφής της γης γύρω από τον άξονα της... είναι 30 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα μιας μέσης σφαίρας). 

Αυτό που μπορώ να κατανοήσω πιο εύκολα είναι το γιατί προκαλούνται σεισμοί. Μεταξύ των επιστημονικών εξηγήσεων για τον συγκεκριμένο σεισμό, (με την ευγενική "χορηγία" του Zaphod, του οποίου το PS3 κινδυνεύει, γιατί με νευρίασε και το ξόρκι κρέμεται από τα χείλια μου, εξαιτίας αυτής της ανάρτησης του), έμαθα και για τα υπερόπλα Tesla, αλλά και για το HAARP, κυρίως αυτό το τελευταίο, διότι φέρεται να μπορεί να προκαλέσει σεισμούς και ιδίως αυτόν στην Ιαπωνία, θεωρείται δεδομένο ότι τον προκάλεσε για να εκδικηθούν κάποιοι τους Ιάπωνες.
(φυσικά και δεν πρόκειται να σας γράψω όλη την παπαρολογία της οικείας θεωρίας, διότι έχω πιει καφέ και πάνε τουλάχιστον 4 ημέρες από την τελευταία επαφή μου με αλκόολ - για τους βιτσιόζους πάντως ο Zaphod δίνει URL)

Κάπως έτσι καταλήγω στο απολύτως ορθόδοξο και καθόλου αυθαίρετο συμπέρασμα ότι για όλα φταίνε οι θετικές επιστήμες. Διότι, αγαπητέ μου επιστήμονα, αποφάσισες να ξεστραβώσεις την ανθρωπότητα και να μάθεις στους ανθρώπους τα joule, watt και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, για να σταματήσουν να πιστεύουν ότι τα δεινά προέρχονται από ανύπαρκτους θεούς. Και ορίστε τώρα τι πάθαμε... Πήραν τα στοιχεία σου και έφτιαξαν καινούργιες φανταστικές θεωρίες και έτσι μας έκατσαν και αυτοί στο σβέρκο. Και λουζόμαστε και τη θεωρία της δευτέρας παρουσίας/αποκάλυψης/δεν συμμαζεύεται και τις "επιστημονικές" θεωρίες των υπερόπλων χαμηλών συχνοτήτων! 

(Bonus συμπέρασμα : ενώ σκεφτόμουν το παραπάνω - ευρύτερο - συμπέρασμα, κατέληξα και στο εξής : δεν υπάρχει μετά θάνατον ζωή, διότι αν υπήρχε, ο Tesla θα είχε σηκωθεί από τον τάφο και θα κυνήγαγε - στην καλύτερη περίπτωση, στη χειρότερη θα γ.... - όλους αυτούς που χρησιμοποιούν το όνομα του για να ονοματίσουν γκατζετάκια).  

[Βέβαια, για την πληρότητα της ενημέρωσης σας, πρέπει να αναφέρω και αυτή την ανάρτηση του Προφήτη, σύμφωνα με την οποία για όλα φταίει ο Polse, ο οποίος  παραδέχεται το λάθος του εδώ.Το γεγονός όμως ότι συντάχθηκε και ο Zaphod με την άποψη του Προφήτη, πριν την "ομολογία" του Pοlse, με κάνει να πιστεύω ότι πρόκειται για ενορχηστρωμένη επίθεση στον Polse, τον οποίον ανάγκασαν - με μυστικούς και εκβιαστικούς τρόπους - να ομολογήσει το δήθεν λάθος του.]

ΙΙ. Τις τελευταίες ημέρες ακούω την έκφραση "επαναγορά ομολόγων" πιο συχνά και από τη λέξη "μαλάκας", γεγονός το οποίο θεώρησα ανατροπή της - ελληνικής - φυσικής τάξης και αποφάσισα να το σκεφτώ.

Άρχισα λοιπόν από το γιατί πρέπει να γίνει επαναγορά ομολόγων και εισέπραξα το επιχείρημα ότι είναι συμφέρουσες οι τιμές, διότι οι κάτοχοι ομολόγων έχουν λερώσει τα μεταξωτά βρακάκια τους από το φόβο μήπως μείνουν με το ομόλογο (βλ. και μουντζούρη)... στο χέρι, όταν ανακοινωθεί ο χρόνος θανάτου της ελληνικής κοινωνίας (παρακαλώ σημειώστε ότι το επικίνδυνο είναι η ανακοίνωση και ουχί το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία τα έχει ήδη τινάξει, απλώς αυτή τη στιγμή πάνω από το πτώμα στέκονται οι "γιατροί" και προσπαθούν να το παίξουν Χριστός, στο μόνοπρακτο με το Λάζαρο). Από το φόβο τους λοιπόν πωλούν το ομόλογο σε αξία μικρότερη της ονομαστικής του. Με τι λεφτά όμως θα επαναγοράσουμε τα ομόλογα-μουντζούρηδες; Ουπς, μήπως θα πρέπει να δανειστούμε; Ουπς ουπς, μήπως θα πρέπει να δανειστούμε με χειρότερους όρους - legally speaking - από αυτούς με τους οποίους είχαμε δανειστεί όταν δώσαμε τους μουντζούρηδες; 
(υποθέτω ότι το γεγονός ότι όλη αυτή η συλλογιστική με την επαναγορά του χρέους, μου θυμίζει το πάρε καταναλωτικό δάνει για να ξεχρεώσεις τις πιστωτικές κάρτες, οφείλεται μάλλον στη διέγερση των κακεντρεχών αντανακλαστικών μου και στο γεγονός ότι δεν βλέπω ειδήσεις). 

Τι συμπέρασμα λοιπόν βγάζουμε από τα παραπάνω; 
(by now, θα πρέπει να είστε σε θέση να ακολουθείτε τη συλλογιστική μου)
Μα φυσικά ότι είναι αδήριτη ανάγκη να αποποινικοποιηθεί η χρήση των ναρκωτικών, διότι άλλως πως να βγάλεις άκρη με "προτάσεις", "ανάσες στο χρέος", "επιμηκύνσεις" και λοιπές έννοιες όταν οι αριθμοί δεν βγάζουν το αποτέλεσμα που θέλεις; 
(Α, ρε Γώργο τι πίνεις και δεν μας δίνεις... Αν και το σωστό - κατά τη γνώμη μου πάντα - είναι τι πίνουμε και δεν του δίνουμε) 

ΙΙΙ. Χθες το βράδυ ο Πάγκαλος έφαγε γιαούρτι. Είναι επιεικώς απαράδεκτο ένας άνθρωπος να τυγχάνει τέτοιας μεταχείρισης. Εντάξει, δεν λέω είναι ... ευτραφής, αλλά με το ζόρι να φάει βραδιάτικα γιαούρτι; Με το ζόρι δίαιτα; Καταπατά κάθε έννοια ατομικής ελευθερίας και προσωπικής επιλογής! Ο άνθρωπος πήγε στην ταβέρνα να φάει ό,τι τραβάει η όρεξη του και κάποιοι επέμεναν να τον "ταΐσουν" γιαούρτι. Δεν θέλει ρε παιδί μου να κάνει διαίτα ο άνθρωπος. Δικαίωμα του.
Συμπέρασμα; Οι μηχανισμοί του ΣΥΡΙΖΑ φταίνε (http://antiproedros.gov.gr/2011/03/17/1678).

ΥΓ : Θα διαβάσατε φυσικά το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο "υπεύθυνος" για το μεϊλάκι περί  ανακοίνωσης της - εθνικής - χρεωκοπίας την 25η Μαρτίου, είναι ένας τορναδόρος από το Ηράκλειο Κρήτης. (Δεν το διαβάσατε; Μα καλά τι διαβάζετε; Τι; Δεν το έχετε λάβει, ούτε σας έχουν πει κάτι για το μεϊλάκι; Που ζείτε... για να μεταναστεύσω και εγώ;). Μα καλά τι οίστρος ήταν αυτός με το μεϊλάκι; Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε. Εγώ τώρα τι να ... συμπεράνω;

GatheRate

8 σχόλια:

  1. Άχ! το διάβασα όλο! Και ανησυχώ!

    Ο ήχος ταξιδεύει με 315 μέτρα το δευτερόλεπτο, δηλαδή, 1.134 χιλιόμετρα την ώρα (Mach 1).
    H περιφέρεια της Γης είναι 40.000 χιλιόμετρα, άρα περιστρέφεται με 1,666 χιλιόμετρα την ώρα (Mach 1,4).
    Οι σφαίρες, ανάλογα με το μέγεθος, βάρος και όπλο, ταξιδεύουν με ταχύτητα μεταξύ 240 και 1.200 μέτρα το δευτερόλεπτο, δηλαδή, κατά μέσο όρο, 800 μέτρα το δευτερόλεπτο, ή 2.880 χιλιόμετρα την ώρα (Mach 2,5)

    Πράγμα που σημαίνει ότι ενώ καθώς κάθεσαι αναπαυτικά (ελπίζω) μπροστά στο κομπιούτερ σου, κινείσαι μαζί με την επιφάνεια της Γης προς κατεύθυνση περίπου ανατολική με ταχύτητα 1.134 χιλιόμετρα την ώρα, περίπου μιάμιση φορά την ταχύτητα του ήχου, αλλά εσύ και η Γη κινείστε με περίπου μόνο 40% της ταχύτητας μιας σφαίρας. Και η σφαίρα κινείται περίπου δύο φορές γρηγορότερα από την επιφάνεια της Γης.

    Εγώ βέβαια δεν κινούμε αυτή τη στιγμή γιατί τυχαίνει να επισκέπτομαι, για λίγη ώρα, ένα αστρόπλοιο από τον μητρικό μου πλανήτη το οποίο, σε τροχιά γύρω από τη Γη, κινείται με κατεύθυνση αντίθετη της περιστροφής της Γής και ταχύτητα ίση της περιστροφής της, άρα είναι στάσιμο ως προς το κέντρο της Γης. Κινείται όμως μαζί με το ηλιακό μας σύστημα μέσα στο σύμπαν, καθώς ο Ήλιος ταξιδεύει στα προάστια του Γαλαξία μας όπου και βρίσκεται, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

    Όσο για το μηχάνημα που προκαλεί σεισμούς, βλ. πρόσφατη thinkική ανάρτηση "Το περίπτερο στο τέλος του κόσμου". Δυστυχώς, στην Αμερική έχουμε κάτι φυλλάδες για διασκέδαση με ανέκδοτα που παριστάνουν τα "αληθινά" νέα, και ο έξω κόσμος τα παίρνει σοβαρά...

    Δεν πειράζει! κι αυτό θα περάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου Δημήτρη, έκανες μια φοβερή ανάλυση των ταχυτήτων και νομίζω ότι επί αυτού του ζητήματος μας κάλυψες όλους πλήρως....
    Για την επαναγορά των ομολόγων φαντάζομαι θα απαντήσεις με την αυριανή ανάρτησή σου.
    Για το φίλο μου τον Πάγκαλο δεν είπες τίποτα; Γιατί, επειδή είναι χοντρούλης ο καημένος; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oλα καλα και ολα ωραια, αλλα την αναρτηση μου την έγραψα ΜΕΤΑ την αναρτηση του polsemannen!!

    Παραπέρα, εννοειται πως για όλα φταίνει οι φυσικες επιστήμες!

    Εξορκισμοι , αγιασμοι και λιβανιστήρια ειναι που χρειάζονται!!!

    +τιλεωγαμωτοφελεκιμου+!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χιχι. Για όλα φταίνε εκείνοι (εκείνο το αοριστολογικό και συνωμοσιολογικό αμερικάνικο "they").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη, σε απλά ελληνικά αυτή τη φορά, μαλακία μου έχουν πει; Όχι, τίποτα άλλο, αλλά για να τον κράξω!!!

    Κώστε μαζί σου. Περιμένω εναγωνίως αντιδράσεις, ιδίως για τη "δίαιτα" του Πάγκαλου!

    Zaphod, άσε τα ψόφια. Πριν γράψεις την ανάρτηση, είχες συμφωνήσει πλήρως με τα λεγόμενα του Προφήτη, σε σχόλιο σου στην ανάρτηση του! Και δεν τα λέω μόνο εγώ, σας μυρίστηκε και ο Batcic!


    Δείμε, πάντα εκείνοι, εκείνες, εσείς, αυτός κοκ. Το ρήμα φταίω δεν χρησιμοποιείται ποτέ στο πρώτο πρόσωπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή μου εν Cosmos μικρή Μάγισσα!
    και, ευγενική ομήγυρη μαθητευόμενων ούτων,

    Κατόπιν εμπεριστατωμένης, αν και οδυνηρής, ανάγνωσης όλων των σχετικών ηλεκτρονικών περγαμηνών, μπορώ, με κάθε εμπιστοσύνη ως προς την ακρίβεια των λεγομένων μου, να παραθέσω, εις απλά Ελληνικά, τον επιστημονικό Λατινικό όρο για το τι επεξεργάστηκε το φτωχό μου μυαλουδάκι: Malakium Maximus.

    Παραπέμπω τον αναγνώστη του ανάξιού μου σχολίου (και ενδιαφερόμενο ακροατή του ταπεινού μου σχολείου), δι άλλην μίαν φορά, στην πρόσφατη διατριβή "Το περίπτερο στο τέλος του κόσμου" ευρισκόμενη εν http://dimitristhinks.blogspot.com/2011/03/17-2009-200.html

    Ως δε προς τον παν-Κάλο Πάγκαλο, να επιστήσω την προσοχή εις την άκρως σημαντική συνεισφορά της συμβολικής ύπαρξής του εις το στερέωμα της Ελληνικής πραγματικότητος! Διότι, ποία, ερωτώ, ποία έκφραση θα καυτηρίαζε περισσότερο και πλέον καίρια τας αμαρτίας του προαναφερθέντος έθνους, ομαδικά αλλά και ατομικά, από την εικόνα ενός τοιούτου Βοδιού, άνευ αυτοελέγχου υλικού ή πνευματικού, τα πάχη-κάλλη, και εγκεφαλικός κάλος του οποίου, καθιστούν την οποιαδήποτε δίαιτα απλή απόδειξη της αδυναμίας του συμβολιζόμενου Έθνους να αποτρέψει την πορεία προς το πεπρωμένο του!

    Εις λόγους άλλους, ζήτω που καήκαμε χωριανοί, γιατί αν βγάζουν οι κάλπες μας τέτοιο κάθαρμα και ο ΓΑΠάκος τον βάζει στην ηξουσία κιόλα, θα κάνουμε τη Γη να γυρνάει 3000 φορές πιο γρήγορα από σφαίρα, μπας και η φυγόκεντρος μας ξαποστείλει στο διάστημα να βρούμε τον Έλβις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλτατε Δημήτρη, το Maximus το καταλαβαίνω, εκείνο το Malakium ψάχνω στα λεξικά και δεν το βρίσκω...

    Όσον αφορά στο Βόδι, δεν καταλαβαίνω σε ποιόν αναφέρεσαι. Ενδεχομένως, υποθέτω, ομιλείς περί τινός ευτραφούς ανδρός, όστις με τους συμπολίτας του τα έφαγαν μαζί. Με τη διαφορά ότι ο συγκεκριμένος δεν έφαγε απλώς αλλά ντερλίκωσε που λένε και εις τον τόπο της καταγωγής μου... Το γελάδ' ... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΓ. Και για πιο λιανά, η Γη περιστρέφεται γύρω από τον άξονα της 4 φορές γρηγορότερα από σφαίρα του 18ου αιώνα, και με λιγότερη από την μισή ταχύτητα μοντέρνας σφαίρας. Κράχ' τους! 30 φορές πιο γρήγορα, περιστρέφεται μόνο το Ελληνικό δαιμόνιο!

    @ Τελευταίος! Malakium Maximus, αγαπητέ, δεν βρίσκεται στο λεξικό! αν θες να το βρεις, πάρε διάβασε την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή